søndag 11. august 2013

Nakne Munker og Sexy Snegler! (no homo)

- hmm, Thomas? Hva skal jeg ha til overskrift for dette blogginnlegget som skal handle om Makarska by?
- Munker og Snegler?
- ehh, det er jo litt kjedelig, jeg må jo ha noe catchy som gjør at folk klikker seg inn på linken..
- Nakne munker og sexy snegler!

Ja, og da ble det det!

Jeg begynte egentlig å skrive dette innlegget søndag forrige uke, men det var så var det så varmt og bitende fluer så jeg orket ikke sitte på kaffeen lenger å måtte bare hoppe i sjøen og etter det så ble det liksom ikke flere innlegg, så jeg lager noen korte nå som fullfører ferien :)

Makarska er en liten by, det er ca 15000 innbyggere i byen, men dette øker til 30000 i turistsesongen. Som jeg har nevnt tidligere vil jeg ikke anbefale noen å spise langs turiststripa ved sjøen, det er bare dritt hele veien. Vi snakket med innehaveren på Hrpina som ble vår favorittrestaurant og han sa at det var ikke så rart at det var så dårlig der nede fordi mange av stedene hadde kun oppe to-tre måneder i året. Så både servitørene og kokkene var ikke spesielt opptatt av service eller å lage god mat. Det er jo ikke noe vits i å lage god mat når du ikke hadde behov for at gjesten skulle komme tilbake.

Dette er jeg delvis enig i, før så var det jo veldig sånn, men nå har vi jo internett og mange bruke trip advisor ganske hyppig. Thomas og jeg skal hvertfall passe på at Restaurant Mukrum får terrible hele veien, slik at dem blir dumpet ned fra veldig ufortjente 3 plassen den ligger på.

Selve byen er veldig liten, det er et lite torg med en kirke og noen restauranter rundt. Der finnes det også en vinbar som serverer lokal vin fra Dalmacija.


Det er veldig fint med fantastiske Biokovo i bakgrunnen! 




Oppe til venstre for kirken fantes det også et lite frukt- og grønnsaksmaked. Dem solgte også en del oljer og oster.






Videre trasket vi litt inn i sidegatene som er veldig hyggelige og dekker for den sterke solen. Her kan du også finne små koselige restauranter som Stari Mlin som drives av en litt småskummel kunstner som minnet meg litt om mamma eller Kalelarga som ligger like bortenfor. Kalelarga var vedlig anbefalt på nettet, men det var alltid fullt der, så vi fikk ikke spist der. 








Både Stari Mlin, Hrpina og Kalelarga ligger inn sidegatene til venstre for kirken. Inn sidegatene til høyre derimot finner du en god del utesteder. Det utestedet vi syns var mest casual og hvor det var flest lokale var litt lenger opp en av sidegatene og vekk fra partygata. 




Her ser dere Roackatansky, det er stengt på dagen, men utrolig hyggelig og mellow på kvelden. 

Nå lurer dere kanskje på hvor det blir av nakne munker og snegler? En av severdighetene er faktisk et sneglemuseet. Jeg så får meg at det var det masse snegler i glass og sånne ekle ting, men det var selvfølgelig et museum som hadde skjell fra hele verden som snegler en gang har bodd i... duh.. 




Her var det ikke lov til å ta bilder, men det er jo verdt å stikke innom en tur, der kostet bare 15 kr per pers og det hadde noen fantastisk flotte skjell der. Det ligger også like ovenfor byens eneste fransiskanerkloster.



Vi fikk ikke med oss så mye historie her siden alt sto på koratisk, men det var en fin kirke og et hyggelig kloster med han her på utsiden. Vi tuslet tilbake til byen og tenkte at vi skulle ta en massasje på et av thai massasje stedene, men dem hadde selvfølgelig stengt på dagen så da tenkte vi at vi skulle utforske standlinjen sørover. 

Det var veldig hyggelig å gå her, men også veldig varmt, etter ca 35 minutters gåtur kommer vi til dette skiltet: 






oi! svetten rant og det var en dead end, så her var det bare å kle av seg! Vi tok et raskt bad og tuslet tilbake. På tilbakeveien, så vi at vi ble jo egentlig advardt hele veien, og vi fikk et inntrykk av hvor homofobe dem egentlig er der. Hele veien var det tagginger hvor det sto NO HOMO, NO GAY, LESBIANS pil en vei og NO LESBO pil andre veien. 


Vi returnerte uansett noen dager senere og jeg vil absolutt anbefale denne stranden til alle folk som syns det er deilig å sole seg naken, bade naken og slippe de forferdelige skillene! Det er ikke sånn at du MÅ være naken. Hvis du kommer som et par så blir dem ikke sure om du dropper å ta av deg trusa, men det kom en gjeng å la seg rett foran oss som ikke kledde av seg og dem var litt flirete og da ble folk litt grinete og snakket til dem. 


DIGG!
















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar